Livsstilsboende - Vad är det?

Ett livsstilsboende är en bostadsmiljö där invånarna delar en rad gemensamma faciliteter och därigenom även intressen och livsstilsinriktade preferenser. Denna unika form av boende tar olika skepnader och kan anpassas efter olika passioner och sätt att leva.

Vill du ge våra premiumprodukter till kan vi rekommendeta gåvokort, ifrån gåvokortspecialisten.se som passar både till företag och privatpersoner. 

En typ av livsstilsboende är en Flygplansby, där de boende konstruerar sina villor med angränsande hangarer runt en central flygplats. Det ger flygentusiaster möjlighet att ha sina kära flygplan nära hemmet och dela sin passion med grannar som delar samma intresse.

Alternativt kan det vara en hästgårdsby, där travbanor, hoppbanor, stall och hagar integreras tätt intill bostäderna och där de boende gemensamt nyttjar dessa anläggningar. Detta skapar en gemenskap av hästälskare som kan vårda och njuta av sina fyrbenta vänner tillsammans.

Ett annat exempel är ett marinaboende, där båten och bryggan ligger nära lägenhetsdörrarna, likt konceptet i Bo01-området i Malmö. Invånarna kan njuta av båtlivet och marina aktiviteter direkt från sina hem.

Familjebostäders Bogemenskap i Hammarbysjöstad i Stockholm är ytterligare ett spännande exempel. Här har en samling på över femtio boende över fyrtio år bildat ett boendekooperativ med egna lägenheter. Denna gemenskap erbjuder tillgång till delade faciliteter som kök, matsal, bibliotek, snickeri, TV-rum, festlokal och gästrum. Genom att dela resurser och utrymmen skapar de en stark samhörighet och främjar en känsla av gemenskap.

I grunden handlar ett livsstilsboende om att skapa en unik och sammanhängande gemenskap genom delade intressen och en medveten strävan efter att följa en specifik livsstil. Det ger möjlighet för individer att leva och umgås med likasinnade, dela erfarenheter och skapa minnen som går bortom de traditionella gränserna för bostadsområden.

Rulla till toppen